Klasikinis sūrio pyragas

su uogomis
Ingredientai 22 cm sūrio pyragui
Ingredientai pagrindui:
-
170 g pilno grūdo sausainių
-
70 g sviesto
Ingredientai įdarui:
-
550 g tepamojo sūrio
-
250 g rikotos sūrio
-
3 kiaušiniai
-
140 g cukraus
-
100 g grietinės
-
2 v.š. kukurūzų krakmolo
-
1 citrinos nutarkuota žievelė ir 2 v.š. sulčių
-
1 a.š. vanilės pastos
-
Susmulkinkite sausainius iki trupinių. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainiais. Į atsegamą torto formą įtieskite kepimo popierių ir suformuokite sausainių pagrindą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių. Atvėsinkite.
-
Visi kreminio sluoksnio ingredientai turi būti kambario temperatūros. Jei naudojate elektrinį plaktuvą, pasirinkite mažiausią greitį ir plakite trumpai, tik kol įsimaišo ingredientai.
-
Sumaišykite tepamąjį ir rikotos sūrį su cukrumi ir vanilės pasta.
-
Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišant.
-
Sudėkite grietinę, citrinos sultis ir citrinos žievelę.
-
Įmaišykite kukurūzų krakmolą.
-
Įdarą supilkite ant sausainių pagrindo.
-
Orkaitės apačioje padėkite karštu vandeniu pripildytą kepimo skardą, o pyragą pastatykite šiek tiek aukščiau. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 120 °C ir kepkite dar maždaug 1 valandą ir 10 minučių. Tikrinkite pajudindami kepimo formą: pyrago kraštai turi sutvirtėti, o centras tik šiek tiek siūbuoti.
-
Sūrio pyragą atvėsinkite ir perkelkite į šaldytuvą bent 12 valandų.