Klasikinis sūrio pyragas 

2021-03 Last Mile Sūrio pyragas_Dar Kasneli_Ieva Staniene-3.jpg

su uogomis

Ingredientai 22 cm sūrio pyragui

Ingredientai pagrindui:

  • 170 g pilno grūdo sausainių

  • 70 g sviesto

 

Ingredientai įdarui:

  • 550 g tepamojo sūrio

  • 250 g rikotos sūrio

  • 3 kiaušiniai

  • 140 g cukraus

  • 100 g grietinės 

  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo

  • 1 citrinos nutarkuota žievelė ir 2 v.š. sulčių

  • 1 a.š. vanilės pastos

  1. Susmulkinkite sausainius iki trupinių. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainiais. Į atsegamą torto formą įtieskite kepimo popierių ir suformuokite sausainių pagrindą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių. Atvėsinkite.

  2. Visi kreminio sluoksnio ingredientai turi būti kambario temperatūros. Jei naudojate elektrinį plaktuvą, pasirinkite mažiausią greitį ir plakite trumpai, tik kol įsimaišo ingredientai.

  3. Sumaišykite tepamąjį ir rikotos sūrį su cukrumi ir vanilės pasta.

  4. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. 

  5. Sudėkite grietinę, citrinos sultis ir citrinos žievelę.

  6. Įmaišykite kukurūzų krakmolą.

  7. Įdarą supilkite ant sausainių pagrindo. 

  8. Orkaitės apačioje padėkite karštu vandeniu pripildytą kepimo skardą, o pyragą pastatykite šiek tiek aukščiau. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 120 °C ir kepkite dar maždaug 1 valandą ir 10 minučių. Tikrinkite pajudindami kepimo formą: pyrago kraštai turi sutvirtėti, o centras tik šiek tiek siūbuoti.

  9. Sūrio pyragą atvėsinkite ir perkelkite į šaldytuvą bent 12 valandų.