Raudonųjų ikrų užkandėlė
Ingridientai
Jums reikės:
-
8 vnt. krepšelių
-
100 gr. maskarponės sūrio
-
50 gr. raudoniejųjų ikrų
-
citrinų sulčių pagal skonį
-
druskos pagal skonį
-
Krapai papuošimui
Paruošimas
Maskarponės sūrį gerai išmaišome su druska ir trupučiu citrinos sulčių.
Kremą sudedame į krepšelius.
Ant kremo viršaus sudedami ikrai ir papuošiame krapų lapeliais.
Ir skanaus
Krevečių užkandėlė
Ingridientai
Jums reikės:
-
12 vnt. virtų krevečių be kevalo
-
12 vienetų traškučių
-
1 avokado (gerai prinokusio)
-
1/4 vieneto citrinų sulčių
-
1 a.š. alyvuogių aliejaus
-
2 skiltelės česnako
-
1/4 a.š. rūkytos paprikos miltelių
Paruošimas
Į dubenėlį sudėkite avokado minkštimą, įspauskite česnaką ir citrinos sultis, suberkite paprikos miltelius, supilkite alyvuogių aliejų ir šakute sutrinkite masę iki vientisumo.
Ant apvalių traškučių tepkite avokado užtepėlę ir ant viršaus uždėkite krevetę
Antis su ryžiais ir slyvomis
Ingridientai
Jums reikės:
-
Viena maža antis
-
Stiklinė ryžių
-
0,5 puodelio slyvų
-
0,5 džiovintų abrikosų
Marinatas -
Didelis svogūnas
-
3 šaukštai druskos
-
4 šaukštai medaus
-
2 litrai vandens
-
Rozmarinas
-
Druska
Paruošimas
1. Paruoškite marinatą - užvirinkite vandenį su druska, atvėsinkite ir tada sudėkite susmulkintus svogūnus, prieskonius, ištirpinkite medų. Panardinkite antį į marinatą, kad sūrymas jį visiškai uždengtų ir palikite marinuoti.
2. Paruoškite įdarą.
Ryžius išvirkite, bet kad dar būtų kietoki. Slyvas ir abrikosus išmirkykite, supjaustykite. Pagal skonį įpilkite druskos ir kitų prieskonių. Viską sumaišykite.
3. Išimkite antį iš marinato ir užpildikite pilvą ryžių įdaru, bei susiųkite.
4. Antį su slyvomis kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje vidutiniškai apie 2 valandas. Kas 20-30 minučių reikia supilti išleistas sultis ant viršaus.
Tortas Raudonasis aksomas
Ingridientai
Jums reikės:
-
Purškiamas aliejus
-
1 pakelis sviesto
-
1 stiklinė granuliuoto cukraus
-
2 dideli kiaušiniai
-
1 arb. š. gryno vanilės ekstrakto
-
2 1/2 stiklinė miltų
-
1/4 stiklinė kakavos miltelių
-
1 arb.š. kepimo miltelių
-
1 arb. š. druskos
-
1 stiklinė pasukų
-
1 valg. š. distiliuoto baltojo acto
-
2 valg. š. raudonų maistinių dažų
Glaistui -
2 pakeliai tepamo sūrio (apie 230gr)
-
1/2 pakelio sviesto
-
4 stiklinės cukraus pudros
-
1 arb. š. gryno vanilės ekstrakto
-
Žiupsnelis druskos
Paruošimas
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi 20 cm apvalias kepimo formas išklokite kepimo popieriumi ir apipurškite aliejumi. Dideliame dubenyje mikseriu išplakite sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno pridėjimo gerai išplakite, tada įpilkite vanilės.
-
Kitame dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, soda ir druską. Pusę sausų ingredientų sudėkite į šlapius ingredientus, plakite, kol viskas susimaišys. Įpilkite pasukų, acto ir raudonų maistinių dažų. Plakite kol susimaišys. Sudėkite likusius sausus ingredientus.
-
Padalinkite tešlą į paruoštas pyrago formas ir kepkite, kol į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus, apie 25–30 minučių.
-
Leiskite atvėsti 15 minučių, tada apverskite ant aušinimo stovo, kad visiškai atvėstų.
-
Tuo tarpu pasigaminkite glajų: dideliame dubenyje išplakite grietinėlės sūrį ir sviestą iki vientisos masės. Suberkite cukraus pudrą ir plakite iki šviesios ir purios masės. Įpilkite vanilės ir druskos ir maišykite, kol susimaišys.
-
Surinkite tortą: dantytu peiliu išlyginkite pyragų viršūnes. Vieną sluoksnį padėkite ant torto stovo arba patiekimo lėkštės, tada uždėkite storą glaisto sluoksnį ir antrą torto sluoksnį. Aptepkite torto viršų ir šonus.
Imbieriniai meduoliai
Ingridientai
Jums reikės:
-
225 g miltų,
½ šaukštelio druskos
2 šaukšteliai sodos
1 kupinas šaukštelis malto imbiero
½ šaukštelio cinamono
50 g nesūdyto sviesto
100 g minkšto rudojo cukraus
100 g auksinio sirupo
Paruošimas
-
Įkaitinkite orkaitę iki 170C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į didelį dubenį persijokite miltus, druską, sodą, imbierą ir cinamoną.
-
Sviestą, cukrų ir sirupą pakaitinkite, kol ištirps. Palikite cukraus mišinį šiek tiek atvėsti, tada įmaišykite į sausus ingredientus, kad susidarytų tešla. Atšaldykite tešlą šaldytuve 30 min.
-
Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki ¼ colio storio. Iškirpkite meduolius su formele, tada iš naujo susukite visas nuopjovas ir pakartokite. Padėkite meduolių formas ant išklotų padėklų, kad jie galėtų skleistis. Kepkite 10-15 minučių, tada išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti