Raudonųjų ikrų užkandėlė

image-removebg-preview.png

Ingridientai

Jums reikės:

  • 8 vnt. krepšelių

  • 100 gr. maskarponės sūrio

  • 50 gr. raudoniejųjų ikrų

  • citrinų sulčių pagal skonį

  • druskos pagal skonį

  • Krapai papuošimui  

Paruošimas

Maskarponės sūrį gerai išmaišome su druska ir trupučiu citrinos sulčių.

Kremą sudedame į krepšelius.

Ant kremo viršaus sudedami ikrai ir papuošiame krapų lapeliais.

 

Ir skanaus

 
 

Krevečių užkandėlė

image-removebg-preview (1).png

Ingridientai

Jums reikės:

  • 12 vnt.  virtų krevečių be kevalo 

  • 12 vienetų traškučių

  • 1 avokado (gerai prinokusio)

  • 1/4 vieneto citrinų sulčių

  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus

  • 2 skiltelės česnako

  • 1/4 a.š. rūkytos paprikos miltelių

Paruošimas

Į dubenėlį sudėkite avokado minkštimą, įspauskite česnaką ir citrinos sultis, suberkite paprikos miltelius, supilkite alyvuogių aliejų ir šakute sutrinkite masę iki vientisumo.

Ant apvalių traškučių tepkite avokado užtepėlę ir ant viršaus uždėkite krevetę

Antis su ryžiais ir slyvomis

KEPTA_ANTIS-removebg-preview.png

Ingridientai

Jums reikės:

  • Viena maža antis

  • Stiklinė ryžių

  • 0,5 puodelio slyvų

  • 0,5 džiovintų abrikosų

    Marinatas

  • Didelis svogūnas

  • 3 šaukštai druskos

  • 4 šaukštai medaus

  • 2 litrai vandens

  • Rozmarinas

  • Druska

Paruošimas

1. Paruoškite marinatą - užvirinkite vandenį su druska, atvėsinkite ir tada sudėkite susmulkintus svogūnus, prieskonius, ištirpinkite medų. Panardinkite antį į marinatą, kad sūrymas jį visiškai uždengtų ir palikite marinuoti.

 

2. Paruoškite įdarą.

Ryžius išvirkite, bet kad dar būtų kietoki. Slyvas ir abrikosus išmirkykite, supjaustykite. Pagal skonį įpilkite druskos ir kitų prieskonių. Viską sumaišykite.

 

3. Išimkite antį iš marinato ir užpildikite pilvą ryžių įdaru, bei susiųkite. 

 

4. Antį su slyvomis kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje vidutiniškai apie 2 valandas. Kas 20-30 minučių reikia supilti išleistas sultis ant viršaus.

 
 

Tortas Raudonasis aksomas 

Ingridientai

raudonas_velvet_pyragas-removebg-preview.png

Jums reikės:

  • Purškiamas aliejus

  • 1 pakelis sviesto 

  • 1 stiklinė granuliuoto cukraus

  • 2 dideli kiaušiniai

  • 1 arb. š. gryno vanilės ekstrakto

  • 2 1/2 stiklinė miltų

  • 1/4 stiklinė kakavos miltelių

  • 1 arb.š. kepimo miltelių

  • 1 arb. š. druskos

  • 1 stiklinė pasukų

  • 1 valg. š. distiliuoto baltojo acto

  • 2 valg. š. raudonų maistinių dažų

    Glaistui

  • 2 pakeliai tepamo sūrio (apie 230gr)

  • 1/2 pakelio sviesto

  • 4 stiklinės cukraus pudros

  • 1 arb. š. gryno vanilės ekstrakto

  • Žiupsnelis druskos

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi 20 cm apvalias kepimo formas išklokite kepimo popieriumi ir apipurškite aliejumi. Dideliame dubenyje mikseriu išplakite sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno pridėjimo gerai išplakite, tada įpilkite vanilės.

  2. Kitame dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, soda ir druską. Pusę sausų ingredientų sudėkite į šlapius ingredientus, plakite, kol viskas susimaišys. Įpilkite pasukų, acto ir raudonų maistinių dažų. Plakite kol susimaišys. Sudėkite likusius sausus ingredientus.

  3. Padalinkite tešlą į paruoštas pyrago formas ir kepkite, kol į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus, apie 25–30 minučių. 

  4. Leiskite atvėsti 15 minučių, tada apverskite ant aušinimo stovo, kad visiškai atvėstų.

  5. Tuo tarpu pasigaminkite glajų: dideliame dubenyje išplakite grietinėlės sūrį ir sviestą iki vientisos masės. Suberkite cukraus pudrą ir plakite iki šviesios ir purios masės. Įpilkite vanilės ir druskos ir maišykite, kol susimaišys. 

  6. Surinkite tortą: dantytu peiliu išlyginkite pyragų viršūnes. Vieną sluoksnį padėkite ant torto stovo arba patiekimo lėkštės, tada uždėkite storą glaisto sluoksnį ir antrą torto sluoksnį. Aptepkite torto viršų ir šonus.

Imbieriniai meduoliai

ginger bread.jpeg

Ingridientai

Jums reikės:

  • 225 g miltų, 
    ½ šaukštelio druskos
    2 šaukšteliai sodos 
    1 kupinas šaukštelis malto imbiero
    ½ šaukštelio cinamono
    50 g nesūdyto sviesto
    100 g minkšto rudojo cukraus
    100 g auksinio sirupo

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C  ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į didelį dubenį persijokite miltus, druską, sodą, imbierą ir cinamoną.

  2. Sviestą, cukrų ir sirupą pakaitinkite, kol ištirps. Palikite cukraus mišinį šiek tiek atvėsti, tada įmaišykite į sausus ingredientus, kad susidarytų tešla. Atšaldykite tešlą šaldytuve 30 min.

  3. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki ¼ colio storio. Iškirpkite meduolius su formele, tada iš naujo susukite visas nuopjovas ir pakartokite. Padėkite meduolių formas ant išklotų padėklų, kad jie galėtų skleistis. Kepkite 10-15 minučių, tada išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti