Trispalvė Panna Cotta

2022-03_LastMile_Trispalvė panna cotta_Dar Kasneli_Ieva Staniene-1.jpg

Braškių,  Bazilikų ir Mango

Ingredientai 6 porcijoms:

Braškių skonio panna cottai reikės:

  • 200 g braškių

  • 150 ml grietinėlės (35% rieb.)

  • 100 g natūralaus jogurto

  • 30 g cukraus

  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus

  • 1,5 a.š. želatinos

  • 30 ml šalto vandens

Bazilikų skonio panna cottai reikės:

  • 15 g šviežio baziliko lapelių

  • 300 ml grietinėlės (35% rieb.)

  • 100 g natūralaus jogurto

  • 30 g cukraus

  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus

  • 2 a.š. želatinos

  • 30 ml šalto vandens

Mangų skonio panna cottai reikės:

  • 300 g mango vaisiaus

  • 50 ml grietinėlės (35% rieb.)

  • 150 g natūralaus jogurto

  • 30 g cukraus

  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus

  • 1,5 a.š. želatinos

  • 30 ml šalto vandens

  • 1/3 a.š. maltos ciberžolės (nebūtina, paryškina geltoną sluoksnio spalvą)

Braškių skonio panna cottos gaminimas:

  1. Braškes užpilkite cukrumi ir pašildykite. Braškėms sukritus, sutrinkite jas į vientisą tyrę.  Sumaišykite su grietinėle, jogurtu ir vaniliniu cukrumi. Pašildykite, kol masė taps karšta, bet ne verdanti.

  2. Želatiną užpilkite vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite. 

  3. Į želatiną įdėkite kelis šaukštus paruoštos masės, gerai išmaišykite ir nuolat maišant supilkite visą likusią masę. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

  4. Išpilstykite į taures ar stiklines. Įdėkite į šaldytuvą, kol sluoksnis sustings.

Bazilikų skonio panna cottos gaminimas:

 

  1. Bazilikus sumaišykite su jogurtu ir sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės. Sumaišykite su grietinėle, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Šildykite, kol masė taps karšta (neužvirkite). 

  2. Želatiną užpilkite vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite. 

  3. Į želatiną įdėkite kelis šaukštus paruoštos masės, gerai išmaišykite ir nuolat maišant supilkite visą likusią masę. Palikite šiek tiek atvėsti. Masė turėtų būti šiek tiek šilta, bet ne karšta, kad netirpintų braškių sluoksnio. 

  4. Supilkite ant braškių sluoksnio ir įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.

Mangų skonio panna cottos gaminimas:

  1. Mango vaisių nulupkite ir supjaustykite (prireiks maždaug 2/3 didžiojo mango). Sumaišykite su dalimi jogurto ir sutrinkite. Įmaišykite likusį jogurtą ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę, sudėkite cukrų ir vanilinį cukrų. Šildykite, kol masė taps karšta (neužvirkite). Įmaišykite maltą ciberžolę, jei ją naudojate. 

  2. Želatiną užpilkite vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite. 

  3. Į želatiną įdėkite kelis šaukštus paruoštos masės, gerai išmaišykite ir nuolat maišant supilkite visą likusią masę. Palikite šiek tiek atvėsti.

  4. Supilkite ant bazilikų sluoksnio ir įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.