Bolivinė balanda

2022-03_LastMile_Salotos su bolivine balanda ir kiausiniu_Dar Kasneli_Ieva Staniene-2-Edit

su be lukšto virtu kiaušiniu

Ingredientai 2 porcijoms:

  • 3 saujos salotų mišinio 

  • 100 ml bolivinės balandos 

  • 8 vyšniniai pomidorai

  • 1 avokadas

  • 2 saujos saulėgrąžų sėklų  

  • 2 kiaušiniai

  • 130 g fetos tipo sūrio

  • 4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1,5 v.š. citrinos sulčių

  • 1 a.š. balzaminio acto kremo

  • Druska

  • Juodieji pipirai

  • Duonos traškučiai (patiekimui)

  1. Puode užvirkite 200 ml vandens. Pasūdykite, suberkite bolivinę balandą ir virkite apie 10-15 min. Suberkite į kiaurasamtį ir perplaukite šaltu vandeniu.

  2. Sausoje keptuvėje apkepkite saulėgrąžų sėklas. 

  3. Atkirpkite du maistinės plėvelės stačiakampius, patieskite ant stalo ir patepkite šlakeliu aliejaus. Į kiekvieną stačiakampį įmuškite po kiaušinį, pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Maistinę plėvelę suimkite už galų ir užsukite, lyg maišelį. Įdėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 3-4 minutes (virimo laikas priklauso nuo kiaušinio dydžio).    

  4. Tuo tarpu lėkštėse susluoksniuokite salotas, atvėsusią bolivinę balandą, griežinėliais supjaustytą avokadą, trupintą fetos tipo sūrį ir keptas saulėgrąžų sėklas.

  5. Išvirusius kiaušinius išimkite iš maistinės plėvelės ir uždėkite ant salotų. 

  6. Užpilui sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, balzaminio acto kremą ir apšlakstykite salotas. Pagardinkite žiupsneliu druskos bei juodųjų pipirų. Patiekite su duonos traškučiais.