Bolivinė balanda

su be lukšto virtu kiaušiniu
Ingredientai 2 porcijoms:
-
3 saujos salotų mišinio
-
100 ml bolivinės balandos
-
8 vyšniniai pomidorai
-
1 avokadas
-
2 saujos saulėgrąžų sėklų
-
2 kiaušiniai
-
130 g fetos tipo sūrio
-
4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
-
1,5 v.š. citrinos sulčių
-
1 a.š. balzaminio acto kremo
-
Druska
-
Juodieji pipirai
-
Duonos traškučiai (patiekimui)
-
Puode užvirkite 200 ml vandens. Pasūdykite, suberkite bolivinę balandą ir virkite apie 10-15 min. Suberkite į kiaurasamtį ir perplaukite šaltu vandeniu.
-
Sausoje keptuvėje apkepkite saulėgrąžų sėklas.
-
Atkirpkite du maistinės plėvelės stačiakampius, patieskite ant stalo ir patepkite šlakeliu aliejaus. Į kiekvieną stačiakampį įmuškite po kiaušinį, pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Maistinę plėvelę suimkite už galų ir užsukite, lyg maišelį. Įdėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 3-4 minutes (virimo laikas priklauso nuo kiaušinio dydžio).
-
Tuo tarpu lėkštėse susluoksniuokite salotas, atvėsusią bolivinę balandą, griežinėliais supjaustytą avokadą, trupintą fetos tipo sūrį ir keptas saulėgrąžų sėklas.
-
Išvirusius kiaušinius išimkite iš maistinės plėvelės ir uždėkite ant salotų.
-
Užpilui sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, balzaminio acto kremą ir apšlakstykite salotas. Pagardinkite žiupsneliu druskos bei juodųjų pipirų. Patiekite su duonos traškučiais.